Motorsportstrender i modevärlden

För den som älskar motorsporter och mode är 2018 året att göra sig redo för att inkorporera motorsportkläder i garderoben. De senaste åren har motorsport-inspirationen varit på hög nivå, där ett flertal välkända designers som Marc Jacobs, Tommy Hilfiger, Vetements och Rihanna med Fenty Puma tagit inspiration från diverse motorsporter. Det som gör motorsporten intressant för designers är just att den hittills varit outnyttjad då modedesignen och motorsporten inte haft några större samarbeten. Det kan tyckas udda med motorsportens alla tillbehör, färgglada jackor, läderprodukter och logotyper som matchar fordonen. Under 1990-talet var det tillfälliga gånger när modeföretaget United Colors of Benetton producerade plagg för ett motorsportlag, men därefter har det inte varit många kollektioner. I början av 2010-talet började modehuset Hugo Boss att investera pengar och sponsra ett F1-lag men sedan 2017 har man nu bytt bana till FE. Detta samarbete öppnade förmodligen dörrarna mellan de två branscherna.

Racingestetik på lyxnivå

Den nya racingestetiken har tagit modevärlden med storm och med snygga motorcykelhjälmar och andra tillbehör har kollektionerna fallit många i smaken. Under 2018, släppte superstjärnan Rihanna sin vårkollektion Fenty Puma, som innehöll massvis med referenser till motorsporter som cross och motorcyklar. På visningen fanns motocrossar som flög över modeindustrins största skribenter och influenser i en fantastisk visning med snygga kläder som inspirerats av motorsporten och street-kulturen. Med ett stort urval av diverse kläder kanske du hittar en snygg Pikétröja med tryck som är trendig idag. Utöver denna kollektion är det tydligt att designers tagit till sig estetiken och gjort den lyxig. Även amerikanske designern Tommy Hilfiger i sin kollektion med modellen Gigi Hadid, tog motorsportmotiven som inspiration med sin kollaboration – med ett antal coola plagg med racingtema i form av jackor, byxor och tröjor. Den kända motorsportestetiken med sina strömlinjeformade byxor och tuffa jackor som oftast finns bland de olika atleterna, användes mer öppet hos märket Versus Versace som tog inspiration från de svartvita flaggorna.

Inkorporera adrenalin i din garderob

Om du redan idag är ett stort fan av motorsporter, är det läge att börja ta in inspiration från sporten i form av olika klädesplagg. Denna höstsäsong finns många coola motorsportmotiv som ger dig en it-faktor men också fart i garderoben. Hitta inspiration bland svartvita tröjor eller varför inte en cool läderjacka inspirerad av din favoritatlet såsom Lewis Hamilton. Är du ute efter lite mer subtila referenser kan du hitta inspiration hos det tyska märket GmbH, som visade lite mer mjuka motorsportkläder, med cykelhandskar, PVC-jackor och byxor. Slutligen, handlar det om din stil och hur du vill lägga till motorsportens estetik. Välj mellan stilrena kläder med svartvita tryck eller varför inte gå helt in i rollen och ta cool-faktorn till högsta nivå. Oavsett vad du väljer, är motorsporten en trend att räkna med i modevärlden. Vill du läsa mer om trender finns det mer information på text för mer information om modevärlden.

steady-blogging