Köp en anläggningsmaskin och gör en egen racingbana

Brinner du för racing och önskar att du hade en egen bana? Har du lite egen mark och tillstånd kan drömmen faktiskt bli verklighet, allt du behöver är en bra anläggningsmaskin. Här berättar vi var du kan hitta prisvärda anläggningsmaskiner och hur du ska gå tillväga för att bygga en egen bana.

Buda på en anläggningsmaskin

Först och främst kanske du funderar på vad en anläggningsmaskin är. Det korta svaret är att det kan vara flera typer av fordon, till exempel en grävmaskin eller hjullastare. Man kan helt enkelt säga att anläggningsmaskiner är sådana maskiner som används för att bereda mark, till exempel för husbygge, eller i ditt fall, för en racingbana. Dessa fordon är tyvärr väldigt dyra och kostar ibland över miljonen. Det finns dock ett sätt att få tag i dem billigare, nämligen genom att använda hemsidan Blinto.se. Där kan du buda på begagnade anläggningsmaskiner och på så sätt få dem mycket billigare. Vad sägs om en grävmaskin för under 100 000 kronor? Det är också bra att veta att det går utmärkt att hyra ut sin grävmaskin sedan vilket kan göra den till en bra investering.

Skaffa tillstånd

Innan du köper en anläggningsmaskin är det dock viktigt att du skaffar tillstånd för att bygga din racingbana. För att veta vilka tillstånd du behöver kan det vara bra att först kontakta din kommun. Du bör också kontakta de som bor i närheten av din bana för att få deras godkännande. En racingbana kan ju som bekant låta en hel del, därför är det viktigt att få bygget godkänt av kringboende. Innan du startar ditt bygge och söker ditt tillstånd är det också viktigt att bestämma vilken typ av bana du vill ha eftersom sådana ser olika ut för olika typer av motorsporter. En bana för folkrace är oftast inte asfalterad och därför ganska enkel att anlägga. Vill du istället ägna dig åt dragrace är det en asfalterad raksträcka du behöver, något som kräver ganska plan mark.

Vidta säkerhetsåtgärder

Det är också viktigt att du undersöker vilka regler som finns kring racingbanor. Planerar du att ha åskådare är det viktigt att du ordnar något slags skydd för dem, till exempel ett räcke. När det är dags att anlägga banan är det också viktigt att undersöka vilken behörighet som behövs för ditt anläggningsfordon. Oftast klassas denna typ av fordon som motorredskap och får därför köras av den som har ett B-klassat körkort. Det finns dock undantag så det är viktigt att du kontrollerar vad som gäller för just din maskin.

Slutligen: Lycka till! Att anlägga en racingbana är ett hårt arbete men kan ändå vara värt det många gånger om när du verkligen brinner för din sport. Med en egen bana kan du till exempel ordna tävlingar och träna på dina egna förarfärdigheter.

steady-blogging