Fordonsbelysning i racingsammanhang

Det allra flesta bilar är försedda med lyktor och det finns vissa regler kring fordonsbelysning. Det är lika viktigt i racingsammanhang som det är i trafiken att ha fungerande lyktor för både din egen skull men också för andra medtrafikanter. Om du behöver ny fordonsbeslyning eller nya lampor till din bil kan du beställa det från nordeye.com/ om har ett stort sortiment av lyktor och glödlampor. På nordeye.com/ kan du beställa belysning till allt från skogsmaskiner till personbilar.

Regler för lysen i tävlingssammanhang är olika

Fordonsbelysning fyller en viktig funktion nämligen att du ska se bra när du kör men även att dina medtävlanden kan se när du kommer bakifrån och om du bromsar vilket är viktigt för att det inte ska ske onödiga olyckor i tävlingen. Det kan finnas speciella regler kring belysningen i tävlingssammanhang beroende på vilken gren det handlar om inom racing. Bilarna inom racing ser också olika ut exempelvis har formel 1 bilar ingen belysning framtill och baktill finns det lampor men som inte ser ut som på en vanlig personbil.

Olika typer av fordonsbelysning

Det är inte enkelt att hålla reda på alla typer av lysen på bilen. Halvljus är det ljus en bil alltid ska ha tänt under färd. Det är lag på att halvljuset ska vara tänt när fordonet körs i trafiken. Helljus är bilens starkaste ljus och de används när det är mörkt ute. Det finns vissa biltävlingar som kör på natten och då är helljus viktigt för att kunna se. Framåt får en bil bara ha vitt eller gult ljus. Bakljus är två röda lampor som gör att andra som kommer bakom ser dig. Blinkers är till för att visa andra i trafiken vart du är på väg vilket är viktigt för att inte bli påkörd. Det finns även backljus som tänds när du backar med bilen.

steady-blogging