Garage eller carport för din racerbil

När du äger en racerbil kommer du att behöva ett garage. Antingen kan du hyra en garageplats eller använda ett eget garage. För de som inte har något garage och som tröttnat på att hyra kan det vara dags att bygga ett eget garage eller carport. Det duger inte att låta en dyr racerbil parkeras utomhus i väder och vind och dessutom behöver du ett garage att meka i.

Bygga ett garage

Om du redan har ett gammalt garage kanske du bara behöver renovera och modernisera det för att uppfylla dina behov. När du planerar att bygga ett helt nytt garage behöver du tänka igenom om räcker det med ett kallgarage eller om du behöver satsa på ett varmt garage. Ska garaget endast vara en förvaringsplats för din bil eller planerar du att jobba på din bil i garaget? Se till att ditt nya garage är stort nog för att få plats med dina verktyg och exempelvis hyllor, skåp samt krokar att hänga verktyg på och så vidare. När du är på det klara med vilken storlek, konstruktion och golv du vill ha är det bara att sätta igång med bygget. Nuförtiden kan du göra det enkelt för dig själv genom att investera i en byggsats, vilka är ganska prisvänliga. Det finns en hel del att välja mellan men den populäraste byggsatsen har en storlek på 25 m², vilket innebär att den är under gränsen på 30 m² och kan byggas utan bygglov.

Bygga en carport

För dig som inte har ekonomi att bygga ett nytt garage är en carport ett billigare alternativ. Du kan bygga den själv i lösvirke från grunden eller satsa på en monteringsfärdig byggsats som ställs på plintar. Oavsett vilket kommer du att behöva en bra jordborr för bygget. Hos Kellfri hittar du ett utmärkt urval av jordborrar av hög kvalitet. En jordborr är det bästa redskapet för håltagning i marken och kan användas till allt från bygge av en carport, uteplats, altan eller för att sätta upp ett staket. En gjutplint eller en stolpe måste sättas djupt ner i marken för att bli stabil och kunna klara olika typer av väder. För dig som har en trädgård fungerar jordborren även utmärkt för att plantera träd eller växter. Givetvis kommer du även att kunna hitta alla tillbehör och reservdelar till din jordborr hos Kellfri.

Utrustning för ett garage

Ett garage för en racerbil kommer behöva utrustas så att du kan jobba i lugn och ro med din racerbil. Självklart kommer du att behöva massor av olika specialverktyg, vanliga verktyg och andra bra grejer som till exempel en domkraft. Det är rekommenderat att ha ordentlig belysning så att du kan se vad du gör utan att behöva använda en ficklampa. Se även till att arbetsbänk och arbetsytor har en bra belysning. De allra flesta har haft erfarenhet av verktygssatser som varit udda, där storlekar på hylsor saknas eller något som du behöver saknas i verktygslådan. Lägg ner lite tid på att skaffa kompletta kit och verktygslådor för att undvika problem. Det är dessutom vanligtvis billigare att köpa en verktygssats än ett individuellt verktyg. Att jobba med en bil i ditt eget garage där du har bra och korrekta verktyg kommer att bli ett sant nöje.

steady-blogging