Motorsportens allsidighet

Det finns flera olika typer av sporter inom racing. Allt handlar självklart om olika motorsporter, samt om att få så bra prestanda som möjligt genom att meka med den bil man ska köra. Det handlar också om att välja rätt gren att vara aktiv inom. När det gäller racing är troligen Formel 1 den gren som är den allra mest prestigefyllda. Detta är dessutom den allra dyraste grenen att vara aktiv inom, vilken kan vara bra att känna till redan innan man börjar bli aktiv. Efter denna sport kommer troligen grenen banracing. Även denna sport kan vara svår att slå sig in i på som en ny förare. Det kan också vara mycket dyrt att börja med denna sport. Dessa två grenar är dock absolut inte de enda som finns utan för de förare som inte har precis lika stora krav på sig som förare finns också flera andra grenar att delta i. I dessa handlar det inte bara om att vinna utan det sociala med sporten är precis lika viktigt.

De grenar som handlar om korta race är ofta de mest sociala inom racing och motorsport. I dessa måste bilen ha en mycket snabb acceleration för att de ska kunna vara de bästa och vinna på den aktuella banan. Inom just denna del av sporten finns ett mycket brett utbud av flera olika typer av grenar. När man ser till dessa är en av de allra populäraste grenarna tävlingen legends racing. Man tävlar i denna gren på mycket korta banor med en bil som är ombyggd men av äldre modell. Det handlar självklart om att bilen och föraren ska vara snabba. I tävlingen handlar det också om att bilen ska ha en bra stil och utseende för att åskådarna ska uppmärksamma bilen ordentligt.

Förutom dessa grenar finns det även en hel del andra mindre grenar inom sporten racing. Dessa handlar om rena speialfordon. I dessa tävlingar kan man till exempel tävla med pickuper, bussar, lastbilar eller flera andra typer av fordon som ägarna har byggt om för att de ska kunna användas som tävlingsbilar i olika typer av motorsporter. När det gäller specialbyggda fordonstävlingar är den allra dyraste grenen att tävla i utan tvekan dragracing. Det handlar i denna tävling om att man måste kunna bygga och få till en motor samt en konstruktion som gör att den aktuella bilen kan få en enorm hastighet som inte har uppnåtts av någon annan innan. Denna sport sätter verkligen adrenalinet på topp men det kan också kosta en del innan man har fått ordning på bilen. Dock finns det i fler av de större tävlingarna chans att vinna ganska rejäla prissummor.

Men vilka fler tävlingar kan man egentligen delta i gällande motorsport.

steady-blogging