Overall

När man tävlar i bilsport är det viktigt att man har en bra overall som skyddar. Om man tävlar på en nationell tävling i Sverige måste overallen vara enligt visa regler. Det finns tre olika alternativ man kan välja att mellan att overallen ska uppfylla.

Overallen kan vara antingen en tvålagers EN 533 index 2 overall. Den kan också vara en UNE EN ISO 150 25 overall i två lager. Ett annat alternativ är en Norm 8856-2000 overall eller en uppfylld tvålagers FIA 1986 standard. Den ska alltid vara flamsäker.

Man måste se till att den overall man använder är uppsydd och utformad så att den verkligen skyddar hela kroppen när den är på. Både handleder, nacke och vrister ska vara väl täckta. Man får aldrig välja en tvådelad overall till tävlingarna. När man har en overall får man inte heller trycka någon information eller reklam på den. Det går bra till mekaroverallen, men absolut inte på den overall som bärs under själva tävlingen. Man får heller inte meka i denna overall, eller använda den till annat. Den ska bara bäras under tävlingen av den förare som ska köra bilen.

steady-blogging